Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Gratis bildebehandlingsprogram fra Adobe

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Onsdag 8. okt. 2003

Adobe har lansert Adobe Photoshop Album 2.0. I den forbindelse får du en begrenset versjon av programmet helt gratis.

Har du digitalkamera, opplever du gjerne at tonnevis med bilder på harddisken krever et visst system. Du skal kunne hente fram de riktige bildene på skjermen. Å kunne fikse på bildene er også et must.

Gratisversjonen Adobe Photoshop Album 2.0 Starter Edition er først og fremst laget for å reklamere for programmer som koster noe. En drøss med menyvalg som bare er funksjonelle hvis du oppgraderer, tekstbokser og kjøp-knapper i massevis gjør det rett og slett frustrerende i begynnelsen. Men etterhvert, når du får taket på hva gratisversjonen kan gjøre og ikke, går det greit å bruke den.

I gratisversjonen kan du:

 • Lage slideshow
 • Organisere og holde orden på bildene
 • Beskjære bilder
 • Ta bort røde øyne
 • Forbedre dårlige bilder
 • Diverse småplukk, som å hente bilder fra kameraet, printe ut bilder, sende bilder i epost mm.

Slideshow kan anbefales. Bildene vises med myke, behagelige overganger. Dette er teknisk sett så bra gjennomført at det danker ut slideshowet mange andre programmer tilbyr. Du kan ikke bestemme hvor lenge hvert enkelt bilde skal vises. Det hele er laget så enkelt som mulig hva funksjonalitet angår. Greit nok. Så er det i alle fall enkelt å bruke.

Skal du forbedre et matt bilde, får du ikke akkurat mye arbeid i dette programmet. Alt du trenger er ett klikk, og hele bildet behandles. Svært så enkel bildebehandling med andre ord. Greit for nybegynnere. Det er nesten beundringsverdig hvor lett det hele er.

Se på bildene nedenfor. Det øverste bildet er tatt med digitalkamera. Grønnfargen i gresset lurer kameraet til å registrere unøyaktige fargenyanser. En anelse grønnfarge har lagt seg over hele bildet. Etter å ganske enkelt ha klikket på knappen "Auto Color", har bildet fått bedre farger (nederste bilde). Se fargene på katten! Se de gulbrune bladene i gresset! Mesterlig bildebehandling utført ved ett enkelt klikk.

Originalt foto

Samme foto etter å ha klikket på knappen "Auto Color"

Programmet støtter ikke alle Windows-versjoner. Du må ha Millennium Edition, Windows 2000 eller Windows XP.

Last ned programmet gratis her (6 MB):

 • Starter Edition.


   

   Tips en venn om denne saken!
     
 •  
  Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.