Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Picasa 2, gratis bildeprogram

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Mandag 24. januar 2005

Med Picasa 2 kan du få mer ut av bildesamlingen din.

Picasa 2 søker gjennom harddisken din og organiserer alle bildene. Du får en grei oversikt slik at du kan se alle bildene på en gang (som thumbnails) ved å scrolle nedover en lang side. I tillegg vises mappene til venstre slik at du kan klikke direkte på en mappe om ønskelig. Programmet gir deg også en tidslinje, slik at du kan finne bildene ut fra hvor gamle de er. Stort sett er det raskere og enklere å finne fram til riktig bilde med Picasa 2 enn ved å bla i mapper i Windows.

Med Picasa 2 kan du enkelt lage slideshow, fotomontasje, skjermsparer, og film av bildene. Du kan også rotere et bilde, gjøre det skarpere eller gjøre det om til sort/hvitt og noen få andre effekter. Picasa 2 kan også ta backup av bildene dine.

Film av digitale stillbilder? Joda, du hørte riktig! Filmen viser ganske enkelt fram bildene, ett for ett. I filmen beveges bildene mens de zoomes litt inn. Faktisk blir dette noen ganger mer vellykket enn det høres ut. Det setter et kunstnerisk og stilfult preg på bildene. Se eksempel (1,8 MB - Høyreklikk og velg "Lagre mål som").

Fotomontasje med Picasa 2. Du kan enkelt lage et bilde som dette, som viser en bunke med digitale bilder som om de var fremkalte bilder.

Picasa 2 er også laget for at du lett skal kunne dele bildene med andre. Programmet kan lage en webside med thumbnails slik at du nesten uten noe arbeid kan legge ut bildene på web. Det blir da slik at når en bruker klikker på en thumbnail, kommer det store bildet fram. Picasa 2 kan også lage en CD som viser fram bildene.

Picasa 2 er over hele linjen laget slik at det er særdeles raskt og enkelt å bruke. Lettvint får du et artig resultat. På den annen side er programmet ekstremt begrenset. Skal du f.eks. lage en film eller en fotomontasje, har

du nesten ingen sjanse til å selv velge hvordan det skal se ut. Det er bare å trykke på knappen og akseptere resultatet slik det blir. I beste fall velger du mellom noen få maler. Programmet bestemmer resten.

Picasa 2 er gratis. Du kan laste det ned her og nå (kun 3 kilobytes).

Linker:

 • Picasa (hjemmeside med program).
 • Tidligere nyhet: Gratis bildebehandlingsprogram fra Adobe
   
   Tips en venn om denne saken!
     
 •  
  Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.