Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Rengjør og smører Windows

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Torsdag 31. mars 2005

Programmet RegCleaner sletter overflødig informasjon i registeret til Windows slik at PC-en går raskere.

Når du installerer programvare blir informasjon lagret i Windows-registeret (Windows Registry). Når du så avinstallerer programvaren hender det dessverre at ikke alt blir slettet. Etter lang tid med stadig installering og avinstallering av programvare fylles Windows-registeret opp med unyttig systeminformasjon som hele tiden belaster Windows og gjør at PC-en går tregere.

Å redigere Windows-registeret er ikke noen enkel sak for vanlige PC-brukere. Du skal ha inngående kjennskap til registeret for å kunne redigere det. Ukyndig redigering kan føre til at PC-en ikke virker som den skal. Det er dermed en noe farlig lek å gi seg ut på.

  
Hva er Windows registry?
 
  Registeret i Windows inneholder informasjon som Windows hele tiden refererer til, f.eks. om
 • brukerprofiler
 • egenskaper for mapper og programikoner
 • programmene som er installert og dokumenttypene de kan opprette
 • maskinvaren og portene som er i bruk.

Er du interessert i å fordype deg i Windows-registeret, kan du gå til Microsofts support-sider om Windows registry.

 

RegCleaner er et gratis program som hjelper deg med å slette unødvendige data fra registeret. Programmet finner data som ikke lenger kan brukes og gir beskjed om hva som trygt kan slettes. Elementene kategoriseres i tre grupper; "Safe to delete", "Not fully safe to delete" og "Unknown". I utgangspunket er det satt hake ved elementene som er trygge å slette. Disse er også merket med et grønt symbol (safe to delete). Ved å klikke på Delete-knappen blir disse slettet, og det er stort sett alt du trenger å gjøre for at Windows skal kjøre noe raskere. Har du nettopp kjøpt ny PC, er det neppe den helt store gevinsten i å kjøre programmet. Har du brukt PC-en mye, kan du oppnå en vesentlig effektivisering av Windows. Det lønner seg å kjøre programmet i ny og ne hvis du vil ha en mest mulig effektiv PC.

Klikk på knappen Scan Now for å finne elementer som kan slettes!

RegCleaner er utviklet av TweakNow. Programmet kan du laste ned fra PC.no.

Linker:

 • Last ned TweakNow RegCleaner, versjon 2.0.7 (1 MB).
      Skannet for virus med Norton AntiVirus.

 • Hjemmesiden til TweakNow


   

   Tips en venn om denne saken!
     
 •  
  Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.