Til forsiden
 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Google Earth

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Lørdag 27. august 2005 (oppdatert tirs. 30. aug. 2005)

Helt gratis kan du laste ned Google Earth. Dette programmet er virkelig bra, og du trenger ikke bruke noe tid på å lære hvordan du skal bruke det. Det er bare å prøve seg fram, og etter noen sekunder får du det til.

Programmet starter med å vise jorden. Du kan rotere den i alle retninger, eller rettere sagt fly rundt den. Ved å klikke et vilkårlig sted på planeten, kan du zoome inn. Du kan også oppgi destinasjon.

Google Earth benytter bilder tatt fra satelitter og fly. Ikke alle deler av jorden er like godt dekket. Store byer har typisk bedre dekning enn mindre steder. Det gjør at du ikke får nærbilder av små steder, men høyt ovenfra (karthøyde) kan du se terrenget. Nordpolen og sydpolen er spesielt dårlig dekket ettersom satelittene som har tatt bildene suser rundt ekvator snarere enn over polene.

Skjermbilder
Klikk på bildene for å se større bilder.

Google Earth viser planeten jorden fra verdensrommet. Du kan fly rundt og ned på planeten.

Her nærmer vi oss Europa.

Du kan legge på grenser og betrakte det hele som et kart.

New York. Her er 3D-bygninger satt opp, og du kan fly ned til og mellom dem.

Noen av de store byene er virkelig godt dekket.

Flyplass i Moskva.

Programmet kan vise reiserute mellom to steder. Her viser programmet veien fra Los Angeles til Miami. I dette krysset skal du ta til høyre.

Bredbånd er nødvendig for å bruke programmet. Bildene lastes ned mens du flyr omkring på planeten.

Fly over kjente steder i Oslo

Holmenkollen

En artig funksjon i Google Earth er forhåndsprogrammerte turer. Du kan fly over Oslo og se bakken i Holmenkollen, sinnataggen, Aker Brygge, trappen Eli Hagen så humoristisk kjørte ned utenfor slottet og andre kjente steder ved å laste ned filen Oslo-KjenteSteder og dobbeltklikke på den (etter å ha installert Google Earth). Google Earth starter da opp. For å starte turen i Oslo, skal du trykke F10 eller velge Play Tour fra View-menyen. Så er det bare å lene seg tilbake og følge med mens du flyr fra det ene stedet til det andre. Turen tar 3 - 4 minutter.

Google Touring finner du mange andre interessante turer, og du kan lage og laste opp dine egne turer.

Linker:


 
 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.