Til forsiden
 

Nytt spill utgitt i 2009
Wolfenstein (som kom ut i 2009) er blant spillene som har aller best grafikk og har naturligvis langt bedre grafikk enn Wolfenstein Enemy Territory, som nå er blitt en del år gammelt. Mer info om det nye spillet

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Railgun

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Etter å ha lest de to første avsnittene nedenfor (om oppdraget), har du tilstrekkelige kunnskaper til å spille Railgun. Leser du om strategi, blir du en bedre spiller.

Oppdraget

Axis skal fyre av en kjempestor kanon (Railgun). Klarer de dette, har de vunnet. Hvis ikke, vinner Allies. For å fyre av kanonen, må ammunisjon lastes over på kanonen. Ammunisjonen ligger i utgangspunktet på stedet som kalles Depot Yard. For å frakte ammunisjonen fra Depot Yard til kanonen, må Axis først kjøre toget til Depot Yard, så vente på at ammunisjonen lastes over på toget og deretter kjøre toget hele veien tilbake. Ammunisjonen blir så lastet over på det andre toget som står på den andre jernbanelinjen. Dette toget skal kjøres til kanonen. En Axis-spiller skal så gå inn i det lille kontrollrommet i kanonen og trykke på knappen.

Oppdraget, steg for steg

Toget kjører av seg selv bare man går inn i det. Toget kan kjøre begge veier. Hvilken vei toget kjører, avhenger av hvem som er inne i det. Er en spiller fra Axis inne i toget, går toget dit det skal for å utføre oppdraget. Er en spiller fra Allies i toget, går det motsatt vei. Det er med andre ord om å gjøre å være inne i toget. Midtveis er det en bom (train switch) som kan stoppe toget. Enhver spiller kan senke eller heve bommen. Ammunisjonen lastes automatisk når toget er i riktig posisjon. Man trenger ikke være inne i toget for at dette skal skje. Kanonen fyres av ved at man trykker på kontrollpanelet i det lille rommet i kanonen. Allies kan sprenge kontrollpanelet med dynamitt. En ingeniør fra Axis kan reparere kontrollpanelet.

Flagget på Depot Yard viser hvilket lag som har herredømme over stedet. Spillerne fra dette laget vil bli innsatt på Depot Yard etter død hvis det er strategisk hensiktsmessig, dvs. hvis dette stedet er nærmere toget enn det opprinnelige startpunktet. Det er altså en fordel å ha Depot Yard, men ingen forutsetning for å vinne.

Toget passerer bommen

Strategi - Axis

Det beste er sannsynligvis å gjennomføre oppdraget steg for steg. Først bør man konsentrere seg om å få toget forbi bommen og videre fram til Depot Yard. Å få toget forbi bommen er kanskje det vanskeligste av alt. Her pleier Allies ofte å sette ut miner. En Covert Ops kan bruke kikkerten til å registrere minene ved bommen. Dette kan gjøres på trygg avstand, og er sannsynligvis et godt trekk. Hvis teamet forsøker å gjøre alt samtidig (fikse kontrollpanelet på kanonen, heise flagget på Depot Yard mm.), ender det gjerne opp med at man ikke klarer å få toget forbi bommen. Å sette alle kluter inn på å få toget forbi bommen i starten er antakelig det beste. Har man klart å få toget fram til Depot Yard innen rimelig tid, vil man trolig lykkes med oppdraget. Når toget står ved Depot Yard, gjelder det å heise flagget slik at forsterkningene settes inn der hvor toget er. Deretter skal toget tilbake, og det er en god idé å forsøke å holde på Depot Yard til toget er kommet forbi bommen. Igjen er det bommen som skaper vanskeligheter siden Allies står sterkt akkurat der. Får man toget forbi bommen, pleier resten å gå som kniv i varmt smør. Å transportere ammunisjonen med det andre toget til kanonen går vanligvis helt problemfritt. Å reparere kontrollpanelet til kanonen kan man vente med til slutt. Så er det bare å fyre av kanonen og seieren er i havn.

Det verste er hvis Allies klarer å spawn-kille Axis i stor grad og presse Axis helt tilbake til startpunktet, og nærmest sperre Axis inne der. Axis har da bare to veier ut, og det er de to åpningene i muren (de to jernbanesporene). Hvis det er mange spillere, la oss si rundt 10 på hvert lag, hender det at Allies klarer dette. Axis bør da ta i bruk tunge våpen (luftangrep-signal, artilleri-signal, Mortar, granater...) for å presse Allies tilbake. Du kan se på kartet hvor dine egne soldater er slik at du ikke treffer dem. Det gjelder rett og slett å redusere Allies ved å kverke så mange som mulig. Du bør i en slik situasjon forsøke å unngå å bli drept uten å også drepe minst én fra Allies. Å bruke Panzerfaust er slett ikke dumt for å oppnå dette. Vær forsiktig med å løpe ut av hytten sammen med alle andre. Vent litt slik at ikke én bombe kan ta livet av alle. Gå ut når du ser at det er klart. Å komme seg ut av området er naturligvis et mål i seg selv. I ytterste konsekvens kan du løpe en omvei til Depot Yard (hvis Allies har erobret Depot Yard) og forsøke å spawn-kille dem slik at ditt eget team får pusterom, eventuelt heise flagget slik at Allies ikke lenger får en så kort vei å gå. Det gjør at Axis klarer å kjempe seg ut av sitt område. Klarer du å kjøre toget et lite stykke, er dette også tilstrekkelig til å løse opp i situasjonen ettersom Allies da ikke lenger settes inn på Depot Yard, men på sitt opprinnelige spawn-punkt lenger borte. Allies må dessuten konsentrere seg om å stoppe toget i stedet for å bombardere Axis ved hytten.

Et godt tips, når man kjører toget, er å bøye seg ned (holde nede C-tasten). Da kan ikke motparten skyte og treffe gjennom vinduene. Å være Medic i en slik situasjon er en fordel fordi du kan gi hjelpepakker til deg selv inne i toget. Å strø hjelpepakker på gulvet er lurt. Da kan du skyte samtidig som du plukker opp hjelpepakkene mens du blir skutt på. Du får neppe sjansen til å kjøre toget uten å bli utsatt for skyting. Alt dreier seg om å få fram toget. Det er vel verdt å ofre livet for å få toget langt fram, eller forbi bommen.

Når spillet starter står ammunisjonen på Depot Yard.

Toget kjører avgårde med ammunisjonen

Strategi - Allies

Kommer Axis forbi bommen og videre til Depot Yard, er det svært vanskelig å unngå at de utfører hele oppdraget. Alle kluter bør settes inn på å unngå at Axis kommer over bommen. Det gjelder å kjøre toget tilbake til utgangspunktet. Det beste er å presse Axis helt tilbake til sin egen hjemgård, og holde dem der ved hjelp av luftangrep og artillerisupport. Miner i nærheten av bommen er en god idé. Man bør gjøre det så vanskelig som mulig for Axis å reise bommen. Regn med harde kamper ved bommen.

Skulle Axis komme over bommen og helt fram til Depot Yard, må Allies prøve å forsinke Axis på alle tenkelige måter. Har man kontroll over Depot Yard, kan toget bli stående en stund der, men det er relativt lett for Axis å reise flagget eller å stikke av med toget før eller siden (med mindre man klarer å presse Axis helt tilbake til spawn-punktet). Det stedet man best kan forsinke Axis etter de har begynt å kjøre toget tilbake er atter en gang ved bommen. Her kan man igjen sette opp miner. Å ta kontroll over maskingeværet i luken i fjellet er et must. Benytt enhver sjanse til å kjøre toget tilbake mot Depot Yard. Kommer Axis forbi bommen og helt tilbake slik at ammunisjonen lastes over på det andre toget, er det ikke lett å stoppe dem. Ved å løpe bort til kanonen (Railgun), kan man dog forsinke Axis litt. Det er vanskelig nok å forsinke dem to-tre minutter. Å ligge under kanonen med en MG42 (transportabelt maskingevær) er smart. Da kan man skyte mot Axis-soldater i det de skal opp stigen til kontrollpanelet. En eller flere Medics og Field Ops er nyttig for å supplere soldatene med helse og ammunisjon. En Field Ops i tårnet kan gi god slagkraft mot Axis i området. Klarer man å sette ut miner mellom kanonen og Axis, er det en stor fordel. For ingeniører er det en opplagt jobb å sprenge kontrollpanelet med dynamitt hvis dette ikke allerede er gjort. Vær obs. på at en ingeniør ikke trenger å gå opp stigen (da blir man lett skutt). Ingeniøren kan gå opp på kanonen på motsatt side, gå over kanonen og hoppe ned der hvor dynamitten skal plantes. Raskeste vei fra startpunktet til kanonen er ikke via bommen. Det er raskere å løpe motsatt vei, forbi en liten hytte og så forbi kanonen (eventuelt under eller over kanonen) for å komme til kontrollpanelet.

Depot Yard

Dessverre pleier mange av spillerne å ha manglende kunnskaper om Railgun. De vet ikke at toget skal hente ammunisjonen. De har rett og slett ikke forstått hva spillet går ut på. I verste fall løper de bort til Depot Yard for å heise flagget etter at ammunisjonen er kommet fram. Dette har ingen mening.
 

Enemy Territory

 1. Om spillet (forsiden).
 2. Systemkrav (sjekk om din PC er rask nok).
 3. Last ned Enemy Territory.
 4. Kort introduksjon (gir deg nok info til å teste spillet i 10 minutter).
 5. Introduksjon (dette bør du lese før du setter i gang med å spille for alvor).
 6. Roller og våpen.
 7. Strategi, samarbeid, ære og medaljer.
 8. Områdene: Oppdrag, bakdører og strategi for området.
  1. Radar
  2. Railgun
  3. Fuel Dump
  4. Oasis
  5. Battery
  6. Goldrush
 9. Flere detaljer...: Ord og uttrykk, konfigurasjon, sette opp spill-server, troubleshooting...

 
 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.