Til forsiden
 

Nytt spill utgitt i 2009
Wolfenstein (som kom ut i 2009) er blant spillene som har aller best grafikk og har naturligvis langt bedre grafikk enn Wolfenstein Enemy Territory, som nå er blitt en del år gammelt. Mer info om det nye spillet

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
 

WebShops
 
  PC-butikker:
  Dell  
  MPX
  NetOnNet
  Pixmania
   
Diverse data:  
  EA ORIGIN  
  Blekkexpress  
  Inkclub  
  CDON  
   
Bøker & DVD:
  Bokkilden  
  Lovefilm  

   

Strategi, samarbeid, ære og medaljer

Dine digitale bilder
på plakat, krus...
Ekstern harddisk
Se tilbud!
Knalltilbud på
bredbåndstelefoni

Denne siden er ikke nødvendig for å spille men vil gjøre deg til en bedre spiller.

Forkunnskaper
Denne siden forutsetter at du allerede har vært gjennom de seks første punktene listet nederst på siden, og at du dessuten har spilt Enemy Territory noen ganger.

Flere typer spill finnes
En spill-server kan være konfigurert på en rekke forskjellige måter. Introduksjonen her på PC.no tar utgangspunkt i at serveren har standard "game mode", dvs. Campaign. Det finnes fire typer: Objective Mode, Campaign Mode, Stopwatch Mode og Last Man Standing. De aller fleste servere er satt opp med Campaign Mode (Cmpgn). På oversikten over servere kan du se hvilken type Game Mode serveren er satt opp med under "Type". Spillet blir noe annerledes hvis man spiller "Last Man Standing". Da er det ganske enkelt om å gjøre å plaffe ned motparten. Det er ikke noe oppdrag som skal uføres. Det laget som klarer å skyte ned alle spillerne på det andre laget har vunnet. "Last Man Standing" spilles skjelden.

Rank
Ettersom du gjennomfører oppgaver på en vellykket måte, får du høyere rank. Dette gir deg fordeler som mer ammunisjon når du settes inn (etter død), evne til å lade raskere, kikkert (binoculars) eller annet.

Ære og medaljer
Etter hvert spill vises en liste over hvem som har blitt best ingeniør, best soldat osv. Dette er bare noe som vises for moro skyld. Man bør ikke legge for mye vekt på dette. Det er bare statistikk som dannes på bakgrunn av hva spillet har registrert av oppgaver spillerne har utført. "Best engineer" er vanligvis den som har utført flest ingeniøroppgaver, som reparasjon, montering og

ødeleggelser med dynamitt. Dette er ikke nødvendigvis beste ingeniør i virkeligheten. Det er mye viktigere å hjelpe laget til å utføre oppdraget (evt. hindre motparten i å utføre oppdraget) enn å skru på avsidesliggende våpen som uansett ikke vil bli brukt. Spillet kan ikke finne ut hvem som er best i virkeligheten. Det dreier seg om statistikk man ikke skal bry seg for mye om. Samme kan man si om bokstavene som oppstår til høyre for navnene. Dette er medaljer. En medalje betyr at du har utmerket deg innenfor et område, f.eks. betyr medaljen H at du er den beste spilleren når det gjelder bruk av tunge våpen (H står for "Heavy weapons").

Her er listen du ikke skal bry deg om:

H - Heavy Weapons
C - Covert Ops
F - First Aid
E - Engineering
S - Signals
B - Battle Sense
L - Light Weapons

"I Ain't Got No Friends Award" betyr at man har drept flest av sine egne.
"Highest Fragger" betyr at man har kverket flest fiender.

Før laget fram til seier i stedet for å bli beste deltaker på et taperlag!

Samarbeid
Det laget som samarbeider best pleier ofte å vinne, selv om strategi og prestasjoner også kan være avgjørende. Sett at ditt lag skal kjempe fram en tank (stridsvogn) som fryktelig lenge har blitt stående på samme sted. Du føler at spillet nærmest har låst seg på dette punktet og at det haster å komme seg videre. Det er ikke da noe særlig å stå i bakgrunnen å se på at en ingeniør forsøker å reparere tanken. Han er den første fienden skyter på. Det gjelder da å hoppe fram, gjerne litt til side for tanken og skyte på motparten. Du avleder dermed oppmerksomheten fra ingeniøren og tvinger fienden til å skyte på deg i stedet (de vil først og fremst skyte på deg for å selv ikke bli drept). Har du fire-fem soldater mot deg i et slikt tilfelle, blir dette nærmest en

selvmordsaksjon. Men du sørger kanskje for at tanken blir reparert og kommer seg videre, kanskje over et kritisk punkt, som en bro eller en barriære. En god spiller skjønner hva som er kritisk og blir den lille tuen som velter det store lasset.

Sett at to soldater skyter på hverandre. Du bør ikke stå i bakgrunnen og se på. Gå heller inn i konflikten og skyt! Da får motstanderen to soldater mot seg samtidig og vil sannsynligvis dø før noen av dere to går tom for helse. Står du i bakgrunnen, eller velger å gjøre andre ting, risikerer du at en medsoldat blir drept. Det blir som å spille fotball med en mann mindre på laget.

Kommunikasjon kan hjelpe de andre. Hvis du ser at en fiende tar uniformen din (eller oppdager en fiende i forkledning), så trykk V og send ut meldingen "Enemy in disguise". Har teamet tatt kontroll over et område, men mangler en ingeniør for å f.eks. reparere tanken, så si "Need an engineer".

Strategi
Et lag bør vanligvis ha alle roller (både Soldier, Medic, Engineer, Field Ops og Covert Ops). Dette pleier å gi et best mulig team. I noen tilfeller kan en annen sammensetning være bedre. Det er ofte være avgjørende at teamet har tilstrekkelig med ingeniører. Hvis teamet skal utføre oppgaver langt borte fra spawn-stedet (stedet hvor du settes inn etter død), er det som oftest smart med flere Medics som kan droppe hjelpepakker i nærheten av kamphandlingene. Det hjelper teamet til å holde en sterk posisjon i området i stedet for å måtte bruke tiden på å løpe den lange veien. Husk at du kan skifte rolle ved å trykke L (Limbo-menyen), gjerne mens du er død.

Har fienden overtaket? Er situasjonen nærmest fastlåst? Forsøk å finn ut hvilken jobb som ikke blir gjort. Går du og medsoldatene dine stadig på miner, så skift til Covert Ops og bruk kikkerten til å lokalisere minene. En fastlåst situasjon kan ofte mykes opp ved å bruke luftangrep, artillerisupport eller ved å kjempe seg inn på fiendens område for å overraske dem bakfra.

Mer avansert strategi kan du lese om under "Områdene", der strategi for hvert enkelt område blir omtalt.

Kommandoposter
En kommandopost kan monteres av en ingeniør. Når en kommandopost blir montert, kan motparten høre meldingen "They have constructed a command post", mens laget som eier kommandoposten får meldingen "Command post constructed". Både ingeniører og Covert Ops kan ødelegge kommanoposter (med dynamitt eller fjernstyrt bombe).

Til venstre: En kommandopost som kan brukes av begge lag. Den er ikke montert og dermed ikke aktiv. Til høyre: En montert kommandopost som tilhører Axis.

Laget som eier kommandoposten får raskere "charge speed", dvs. at søylen nederst til høyre på skjermen vokser raskere. Hos soldaten viser søylen hvor mye engergi panzerfausten har. Hos ingeniøren viser søylen hvor mye energi skiftenøkkelen har. En Field Ops har en søyle som viser energi til signal og ammo. Legen har en søyle som viser hvor mye helse som kan deles ut i form av hjelpepakker. En kommandopost gir altså laget en betydelig fordel ettersom alle søylene vokser raskere. Kommandoposten i Fuel Dump sørger dessuten for at helse og ammunisjon dukker opp ved siden av.

Valg av spawn point
Stedet hvor du starter (settes inn etter død) kalles "spawn point". Vanligvis kan du selv velge hvilket sted som skal være ditt spawn point ved å gå til Limbo-menyen og klikke på ønsket flagg. Når som helst kan du trykke L for å få opp Limbo-menyen. Se på kartet nedenfor:

Kartet viser Oasis, sett fra Limbo-menyen til en Axis-spiller. Det er to Axis-flagg (de største flaggene på bildet). Flagget til venstre er i gamlebyen, noe som viser at Allies ennå ikke har erobret gamlebyen. Flagget til høyre er i basen med de to antitank-kanonene som Allies har i oppdrag å sprenge. Det er strengt tatt ikke nødvendig for Axis-soldatene å klikke på disse flaggene. Så sant Allies ikke har tatt herredømme over gamlebyen, vil Axis-soldatene starte der, noe som nesten alltid er en fordel. Det kan likevel være en fordel å starte på det andre stedet, f.eks. hvis du er ingeniør og vil sette opp kommandoposten så hurtig som mulig. Enkelte servere er konfigurert slik at Allies kan velge kommandoposten som spawn point i området Fuel Dump, når den er satt opp av en ingeniør. I området Battery pleier det alltid å være flere steder å starte, både for Allies og Axis, og det er ikke nødvendigvis best å starte på standard spawn point.
 

Enemy Territory

 1. Om spillet (forsiden).
 2. Systemkrav (sjekk om din PC er rask nok).
 3. Last ned Enemy Territory.
 4. Kort introduksjon (gir deg nok info til å teste spillet i 10 minutter).
 5. Introduksjon (dette bør du lese før du setter i gang med å spille for alvor).
 6. Roller og våpen.
 7. Strategi, samarbeid, ære og medaljer.
 8. Områdene: Oppdrag, bakdører og strategi for området.
  1. Radar
  2. Railgun
  3. Fuel Dump
  4. Oasis
  5. Battery
  6. Goldrush
 9. Flere detaljer...: Ord og uttrykk, konfigurasjon, sette opp spill-server, troubleshooting...

 
 Tips en venn om denne saken!
   
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.