Til forsiden

 

 

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
   Guide til
kjøp av PC-utstyr

USB-lagringsenhet

 

   

Valg av USB-lagringsenhet


Du setter den inn i USB-porten, lagrer informasjon på den og tar den med til en annen PC. Enkelt og hendig.

Enheten kalles gjerne USB-nøkkel, USB-lagringsmedium eller lignende. Det er en minnemodul (eller minnebrikke om du vil) som kan ta vare på data uten strømforbruk. En slik enhet brukes først og fremst til å transportere data fra en PC til en annen. Den er liten og lett, du kan ha den i lommen og det går raskt å overføre data til og fra en slik.

Du står naturligvis fritt til å bruke den til andre ting enn å overføre data mellom PC-er. Eksempelvis kan du bruke den til backup. Har du et dokument du jobber med, og som du stadig oppdaterer, kan det være lettere å ta sikkerhetskopi til en slik enhet enn å bruke disketter eller CD.

En USB-lagringsenhet er lett å koble til og fra. Når du kobler den til, dukker det opp en ekstra disk i Windows Utforsker på samme måte som hvis du setter inn en CD eller en diskett.

Noen enheter har CPU (en egen liten prosessor). Disse enhetene kan noe mer enn å bare lagre filer. Det kan f.eks. være mulig å ha et spill på enheten med driver. Du oppnår plug & play slik at du ganske enkelt kan spille spillet på en maskin uten å ha installert spillet først (spiller direkte fra enheten). Det kan f.eks. være et spill du har lastet ned fra Internett som du vil spille på en annen maskin.

Noen enheter lar deg opprette både et åpent og et passordbeskyttet område (public and private area).

I noen tilfeller må software installeres på maskinen for at enheten skal kunne brukes. I andre tilfeller klarer operativsystemet hele jobben selv. Du kan ganske enkelt plugge enheten inn og bruke den.

Hva skal man se etter ved kjøp av USB-lagringsenhet? Først og fremst lagringskapasiteten, men andre ting kan også være avgjørende. Dette er ting du kan sjekke:

  1. Lagringskapasitet (MB eller GB)
  2. Overføringshastighet (MB/s)
  3. Om den krever at software må være installert på maskinens harddisk for å kunne brukes.
  4. Om den har CPU (prosessor). Kan den gjøre mer enn å bare lagre filer?
  5. Kan du passordbeskytte informasjon?
  6. Fysisk størrelse og design

Vær obs. på at når man snakker om overføringshastighet, blir det brukt to begreper; Mb/s (megabytes per sekund) og Mbps (megabits per sekund). Dette fører naturligvis til herlige misforståelser. Det er 8 bits i en byte, så 8 Mbps tilsvarer 1 Mb/s. Husk også at det er snakk om maksimum overføringshastighet. Din PC kan også begrense hastigheten.

Didigo DD01 har display som viser ledig lagringskapasitet mm. Dette klarer den uten batteri. Lagringskapasiteten kan være flere gigabytes. Les mer

 

 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.