Til forsiden

 

 

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
Guide til oppgradering

Skjermkort
 

Hva er et skjermkort? Og hva er oppløsning og antall farger i praksis?
 
Hvordan kan jeg se hvilket skjermkort jeg har?
 
Hvordan kan jeg se (og evt. endre) hvor stor oppløsning jeg har og hvor mange farger jeg har?
 
Hvordan vet jeg om det lønner seg å oppgradere skjermkortet?
 
Hva bør jeg oppgradere til?
 
Hvordan oppgradere skjermkortet?
 

   

Hvordan vet jeg om det lønner seg å oppgradere skjermkortet?

Ønsker du høyere oppløsning enn det du kan klare å få til ved å følge instruksjonen under avsnittet Hvordan kan jeg se (og evt. endre) hvor stor stor oppløsning jeg har og hvor mange farger jeg har? (dvs. antall farger blir automatisk redusert når du øker oppløsningen), betyr det at du trenger et nytt skjermkort.

Ønsker du raskere PC, kan det lønne seg å oppgradere skjermkortet. Men før du gjør det, lønner det seg å finne ut av om skjermkortet utgjør en flaskehals. Spiller du moderne spill med grafikk, og oppdager at spillet hakker i stedet for å animere jevnt og hurtig, er det sannsynligvis nettopp skjermkortet du bør oppgradere. Det samme gjelder hvis du jobber med bilder og føler at oppdatering tar tid. Men hvis det går for tregt å drive med tekstbehandling eller regneark, nytter det ikke å oppdatere skjermkortet. Skjermkortet møter veggen kun når det gjelder bilder og grafikk som skal oppdateres hurtig.

Konklusjonen er at du må forsøke å finne ut av om PC-en går tregt når skjermen skal oppdatere bilder og grafikk, eller om det er på andre områder du føler at du vil ha raskere PC.

Driver du mye med bilder, grafikk eller spill, er det stor sjanse for at det lønner seg å oppgradere skjermkortet hvis det skjermkortet du har er gammelt. Du kan sammenligne hvor mye minne ditt skjermkort har med de nye som selges i butikken. Det gir deg en pekepinn om hvilket forbedringspotensiale som ligger i en oppgradering.

Nytt skjermkort kan du bestille her:


 
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.