Til forsiden

 

 

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
Guide til oppgradering

Mikroprosessor
 

Hva er en mikroprosessor?
 
Hvordan kan jeg se hvilken mikroprosessor jeg har, og hvilken frekvens den har?
 
Hvordan vet jeg om det lønner seg å oppgradere mikroprosessoren?
 
Hva bør jeg oppgradere til?
 
Hvordan oppgradere mikroprosessoren?
 

   

Hva bør jeg oppgradere til?

Så sant du oppgraderer til en raskere prosessor, vil maskinen gå raskere. Hvor rask prosessor du vil kjøpe, avgjøres av økonomi, skjønn osv. Det kan være en god tommelfingerregel at den nye prosessoren bør være minst dobbelt så rask. Men dette er naturligvis bare en (ja, nettopp!) tommelfingerregel.

Når det gjelder økonomi, kan du tenke på hva som skjer med den gamle prosessoren. Hvis du kan bruke den eller selge den, er det billigere å oppgradere flere ganger. Ender du opp med å ikke få noe for den gamle, bør du oppgradere til en svært mye bedre prosessor. Da slipper du å oppgradere så ofte, og det blir jo billigere sånn sett.

Vær obs. på at hvis du setter inn en ny mikroprosessor som er dobbelt så rask, vil PC-en ikke gå dobbelt så raskt på grunn av det. Den vil gå raskere, men ikke dobbelt så raskt. Årsaken er at mikroprosessorens eksterne frekvens også har betydning for resultatet, og den er kanskje den samme (eller bare litt høyere) selv om den interne frekvensen er dobbelt så høy.

Du bør forsikre deg om at den nye mikroprosessoren du kjøper passer til sokkelen. Du kan ta kontakt med en butikk (gjerne på Internett), oppgi hvilken mikroprosessor du har og spørre hvilken du kan bytte til. Problemet kan blant annet oppstå hvis du har en gammel Pentium 75 Mhz prosessor og ønsker å oppgradere til en nyere Pentium.

Vær også obs. på at det ikke er en enkel sak å oppgradere fra 486 til Pentium (se Hvordan vet jeg om det lønner seg å oppgradere mikroprosessoren?).

Se også kjøpsveiledningen: Valg av mikroprosessor.

Ny mikroprosessor kan du bestille her:


 
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.