Til forsiden

 

 

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
Guide til oppgradering

Skjermkort
 

Hva er et skjermkort? Og hva er oppløsning og antall farger i praksis?
 
Hvordan kan jeg se hvilket skjermkort jeg har?
 
Hvordan kan jeg se (og evt. endre) hvor stor oppløsning jeg har og hvor mange farger jeg har?
 
Hvordan vet jeg om det lønner seg å oppgradere skjermkortet?
 
Hva bør jeg oppgradere til?
 
Hvordan oppgradere skjermkortet?
 

   

Hva bør jeg oppgradere til?

Spill er faktisk en av hovedgrunnene til at det har blitt forsket så mye på skjermkort. Skjermkortene har blitt svært mye bedre enn før på grunn av dette.

Spiller du spill (eller bruker andre programmer) med 3D-effekter (tredimensjonal grafikk), kan det lønne seg å kjøpe et kort som er laget med hensyn på dette. Disse skjermkortene har ofte begrepet "3D" i navnet.

Spiller du spill som ikke har 3D-effekter, har spillet kanskje rask oppdatering av grafikk likevel, og det lønner seg å kjøpe et godt skjermkort. Samme gjelder hvis du behandler bilder/grafikk med andre programmer.

Hvis du ikke spiller spill, og heller ikke bruker bilder/grafikk noe særlig, er det ikke nødvendig å kjøpe et dyrt skjermkort. Stort sett alle skjermkort som selges i butikkene i dag er mer enn gode nok til tekstbehandling, regneark og lignende.

Når du kjøper nytt skjermkort, må du kaste det gamle (med mindre du får solgt det eller kan bruke det i en annen maskin). Det kan derfor lønne seg å kjøpe et relativt godt skjermkort slik at du ikke trenger å oppgradere på nytt på en stund. Det er om å gjøre å skaffe seg et skjermkort som ikke blir en flaskehals uten å overdrive så altfor mye utover det. Du kan sammenligne de forskjellige prisklassene på skjermkort og se dette i lys av hvor rask PC du har ellers. Det er mest økonomisk å ha en balansert PC. Et dårlig skjermkort i en ellers rask maskin er lite lurt. Det samme gjelder en gammel, treg maskin med det beste skjermkortet på markedet. Det er lite lurt fordi du ikke utnytter kraften i skjermkortet fullt ut. Det ville da være bedre økonomi å oppgradere noe annet.

Se også kjøpsveiledningen: Valg av skjermkort.

Nytt skjermkort kan du bestille her:


 
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.