Til forsiden

 

 

 

   PC.no-guiden     Wallpapers     Om PC.no
 

 
   Guide til
kjøp av PC-utstyr

Nettbutikk

 

 

 

   

Valg av nettbutikk

Det er en rekke butikker på web du kan velge mellom. Det du ikke bør gjøre er å velge det billigste produktet du klarer å drive opp. Av og til kan det sikkert være greit, men altfor mange kunder går i billigst-fella og kjøper billigste 21-tommers skjerm eller billigst blekkskriver med farger.

Tre ting er lurt å huske på ved kjøp:

  1. Sjekk alle spesifikasjonene. Eksempel: En harddisk har ikke bare et antall gigabyte. Den har også søketid, rotasjonshastighet etc. En skjerm har ikke bare størrelse. Den har også frekvens mm. Sjekk veiledningen før du kjøper!
  2. Noen av varene har to priser. Eksempel: En blekkskriver koster mer i blekk enn selve innkjøpsprisen. De billigste blekkskriverne har ofte det dyreste blekket. Musen går lett i stykker etter noen års bruk. Den billigste musen er derfor ikke nødvendigvis den som gir deg minst utgifter totalt sett.
  3. Det er forskjell på butikker. Leveringstid, kundeservice, reklamasjon etc. varierer. Det er alltid noen butikker som satser alt på å være billigst, og lar dette gå på bekostning av alt annet. Det kan rett og slett være greit å unngå den aller billigste butikken hvis de andre bare er litt dyrere. Er det stor prisforskjell, har du naturligvis mer å vinne på å velge en billig butikk. Den aller dyreste butikken er ofte også grei å unngå, i alle fall hvis prisforskjellen er alarmerende.
    Se på hvilke websider butikken har. Har butikken handlekurv og bilder av produktene? Er det gode websider, er det en seriøs butikk som har lagt mye arbeid ned i Internett-handel. Da er det sannsynlig at butikken også er innstilt på å gi god service og å få fornøyde kunder. En butikk med svak web-presentasjon kan være en døgnflue, eller svak på annen kundeservice også. Er du redd for døgnfluer, kan du sjekke når butikken ble startet opp. Gir ikke websidene informasjon om dette, kan du sjekke det i Brønnøysundregistrene. Der skriver du ganske enkelt inn navnet til firmaet og får oppgitt oppstartsdato. Skal du kjøpe inn mye utstyr for din bedrift, er dette noe du bør ta deg tid til.
Det lønner seg å kjøpe over Internett. Føler du for å snakke med en selger, skal du ikke være redd for å ringe, eller sende mail, til nettbutikken.
 
 
Copyright © Presttun Comp. All rights reserved.